כל בית צריך סגנון

כל בית צריך סגנון…

בחירה בסגנון העיצוב המתאים ביותר עבורנו תעשה פלאים, אבל איך נדע במה לבחור? לפניכם מדריך סגנונות העיצוב בו תגלו איזה מהם הכי יתאים לאופי ולבית שלכם. בין אם אתם גרים בבניין מגורים חדיש ומעוצב, בדירת קבלן או בבית פרטי, יש לכם דבר במשותף – זה הבית שנועד לשרת את הצרכים שלכם ולתת את האמירה העיצובית הייחודית שלכם ושל בני משפחתכם. כל סגנון עיצובי התפתח בהתאם לצרכים ולטעם האסתטי של האוכלוסייה והמדינה בה הוא נוצר. אז מה הסגנון שהכי מאפיין אתכם? לאן היתם רוצים לחזור הביתה ומה הכי הייתם רוצים להרגיש כשאתם נכנסים ?

העיצוב הסקנדינבי 

המדינות הנורדיות הן מדינות פרקטיות. החורף הקפוא הופך את הבית למקום השהייה המרכזי ומצריך מהסקנדינבים למקסם את מקורות האור ואת חללי המגורים והשינה כדי שיהיה נעים ויעיל לבלות בהם. הודות לכך, סגנון העיצוב הסקנדינבי ידוע בפשטות, מינימליזם, עידון ובחומרי גלם זולים שמתאימים לייצור המוני במגוון דרכים. הרהיטים צנועים אך מדויקים ומאפשרים לשמור על  זרימה בחלל . למרות המינימליזם של הסגנון, ישנו שילוב מעודן ומתוחכם בטקסטיל המעניק לחלל תחושות חום וביתיות: הספות מרופדות בבדים רכים ועדינים, עם שילובים של הדפסים מעודנים, הכריות שיוצרות מראה רך עם איזה שמיכת התכרבלות … השטיחים ( לרוב ) בגווני שחור לבן, ווילונות רכים ושקופים עם הדפסים צבעוניים עדינים. הסגנון הסקנדינבי המיישם בשלמות את הפילוסופיה הנורדית הדוגלת בנגישות ( במחיר ) באסתטיקה והכי חשוב – במציאת פתרונות אחסון .. ראו ערך איקאה.

בוהו-שיק

הבוהו שיק מוכר יותר כסגנון אופנתי שהתחיל בשנות ה-60 ומתקשר מאוד לילדי הפרחים, לטבע, לשלום ואהבה שצלח ועבר גם לתחום עיצוב הבית. הסגנון דוגל בשילוב בין מסורתי למודרני, שילוב של בין ישן לחדש. לבוהו שיק שימוש עשיר בטקסטיל בעל הדפסים פרחוניים, אוריינטלים ואתניים, חומרים טבעיים, טקסטורות שונות, פריטים בעבודת יד, חפצי אמנות ובריהוט שלאו דווקא מתאים לחלל ומתכתב עם שאר הרהיטים, אלא שהוא בעל ערך סנטימנטלי לבעליו, אשר מקפיד לתת ביטוי לנוסטלגיה וכמובן מלא בצמחייה עשירה. עוד מאפיינים של הסגנון הם הרהיטים הנמוכים שקרובים לקרקע כמו פופים, ערסלים ושזלונגים המאפשרים רביצה אופטימלית ומגלמים את הלייף סטייל הבוהמייני. ( כמובן פריטים בסטייל ) בניגוד לעיצוב הסקנדינבי המאופק, הבוהו שיק תפור למידותינו הישראליות – הוא חם, צבעוני, נינוח, בעל נגיעה אישית. סגנון הבוהו שיק מתאים למי שיש לו אישיות חזקה, צבעונית ובולטת, ושהוא אינו נצמד לחוקים.

עיצוב מודרני

סגנון זה שואב השראה מהאדריכלות המודרנית שהתפתחה בשנות השלושים של המאה הקודמת כתוצאה מהמהפכה התעשייתית. המאפיין העיקרי של סגנון זה הוא בנייה פשוטה ונקייה מקישוטים, המבוססת על צורות גאומטריות. הסגנון המודרני מאופיין בקווים נקיים וישרים, בהעדפת הפונקציונליות על פני קישוטיות ויצירת איזון  בין חומרים וצורות. הסגנון המודרני דוגל באלמנטים פשוטים שאינם כוללים דוגמאות, פיתוחים או תוספות קישוטיות ועיקר שילוב החומרים  בצורתם הטבעית כמו בטון, עץ, זכוכית, מתכת וצבעים חלקים שעיקר הדגש הוא על חיבור איכותי ומושכל בניהם. יש מי שיחשוב על הסגנון המודרני שהוא משדר מראה קר אבל, ניתן ליצור עיצוב מודרני בעל תחושה חמימה וביתית על ידי שימוש בחומרים בעלי מאפיינים חמים כמו עץ ולשלב גווני צבע חמים עם נגיעות של טקסטיל. העיצוב המודרני מתאים במיוחד לחללים פתוחים – כמו מטבח פתוח לסלון. עוד אלמנטים היוצרים את הסגנון המודרני הם רהיטים מרחפים שיוצרים מראה גאומטרי ברור, תאורה שקועה, מרחפת ונסתרת וגופי תאורה נקיים וחלקים, מדרגות מרחפות ומעקות כבלים או מעקות זכוכית ושימוש באלמנטים טרומיים. ניתן לראות שהסגנון המודרני יכול להתאים לכולם, ושאפשר למצוא את הדרך לשלב אותו בכל חלל ובכל בית לקבלת תוצאה נקייה ומיוחדת בו זמנית, אבל האם זה הסגנון שלכם?

וינטג'-רטרו

עולם המושגים של עיצוב הפנים הוא רחב מאוד ולפעמים נלך לאיבוד בתוכו, אז בואו נעשה קצת סדר בין שני המושגים הבאים: מה ההבדל בין פריט וינטג' לפריט רטרו ? קיימת הנחה כי רטרו ווינטג' הם אותם סגנונות עיצוביים כאשר כל מושג מתייחס למשהו אחר לחלוטין. רטרו הוא מושג המתאר פריטים חדשים שעוצבו בהשראה של עשורים קודמים. אין לריהוט רטרו ערך היסטורי, הוא רק מעוצב בהשראה של כזה. וינטג' לעומת זאת הוא פריט עיצובי כלשהו (מריהוט ועד פריט לבוש) שיש לו אורך חיים של כ-20 שנה אם לא יותר ומאפיינים מובהקים לתקופה היסטורית מסוימת.  יש לו ערך היסטורי וחידוש שלו והפיכתו לשימושי גם בימינו משאיר אותו עדיין פריט וינטג'. סגנון הוינטג'-רטרו דוגל בשימוש בפריטי ריהוט אלגנטיים מעשורים קודמים, שנועדו למשוך את תשומת הלב אליהם אך עדיין להתכתב עם הריהוט המודרני בחלל.

עיצוב אקלקטי

העיצוב האקלקטי, יעיד עליו שמו, לא מחויב לאף סגנון חוץ מלעצמו. הוא מאפשר לכם לערבב בין חומרים, סגנונות עיצוב, תקופות וצבעים.

העיצוב הכפרי 

העיצוב הכפרי מתאים יותר לחללים גדולים, המאפשרים כניסה של אור טבעי ומבוסס על משאבים טבעיים ונגישים כמו עץ ואבן. הבית הכפרי הוא חם ומנחם בדיוק כמו אוכל ביתי אהוב. הבית הכפרי לא חייב להיות מיושן ולא מתוחכם, הסוד הוא במראה – תקרות גבוהות עם קורות עץ, ארונות עץ, דלפק גדול במרכז המטבח במראה משויף, מחורץ או מוברש עם סירים תלויים מעליו… שילוב פרזולים ואביזרים בעבודת יד כמו מדפי עץ , מתלים ועוד… החומרים בעיקר, כמו בכל סגנון עיצובי משחקים תפקיד חשוב: הרבה עץ, אבן, מתכת ונחושת, חיפויי קיר לבנים (בריקים) ותאורת אווירה חמה, כל אלו ישוו אווירה ביתית, כפרית, נעימה ומזמינה.

העיצוב התעשייתי 

העיצוב התעשייתי דוגל בחשיפה של חומרי הגלם המסתתרים לרוב תחת שכבות צבע או חיפויים, כדי להשיג מראה גולמי יותר. אלמנטים מבניים הופכים כעת למרכז החדר ומשווים לו מראה לא גמור אך עדיין מלוכד ומלא בסטייל. סגנון העיצוב התעשייתי מיושם לרוב בדירות לופט שהיו בעבר מבנים תעשייתיים או חללים משרדיים, אך יותר ויותר מעצבים משתמשים בו כדי לשדרג בתים פרטיים ודירות מגורים. האלמנטים הבולטים בסגנון עיצוב זה הם חללים פתוחים ללא הפרדה, רצפות בטון מלוטשת, קורות וצינורות חשופים, תעלות מיזוג חשופות, עמודי תמיכה מאבן או פלדה, חיפויי לבנים וחומרים כמו מתכת, בטון ואבן לצד רהיטים מעץ טבעי המאזנים את המראה המוקפד. כשזה מגיע לצמחיה, כמה שיותר גדול יותר טוב, מכיוון שעציצים גדולים מסייעים באיזון החלל הגדול וביצירת הפרדה ושבירה של הצבעים המונוכרומטים.

שאבי שיק

סגנון העיצוב הזה הוא מעין ערבוב של כמה סגנונות: כפרי, וינטג' ואקלקטי, אבל יש לו אופי ייחודי משלו, אשר שם את הדגש על ההתאמה לחיים העירוניים. השאבי שיק משתמש באותם האלמנטים האסתטיים של הסגנונות הללו כדי להפוך את החלל המעוצב לביתי, חמים ומזמין, אך מתבסס על חידוש רהיטים המעניק להם מראה וינטג'י, בעל אמירה אישית, חלל רב שכבתי אך הרמוני. סגנון השאבי שיק החל להתפתח בארה"ב בשנות ה-80, אז החלו לפרוח מכירות החצר וחנויות רהיטים יד שנייה. הסגנון הזה דוגל גם בערך האקולוגי ובבר-קיימא, כך שלרוב נמצא לא רק רהיטים מחודשים, אלא גם מוצרי צריכה יומיומיים שהומרו לאקססוריז שמישים. אלמנט נוסף בסגנון זה הוא להציב רהיטים במקומות לא קונבנציונליים, כך ששידת איפור יכולה להפוך לשולחן במבואת הבית ושולחן כתיבה מחודש וספסל פיקניק יכול להפוך לשולחן אוכל משפחתי.

עיצוב בר-קיימא 

המגמה הירוקה התפשטה ובצדק גם לתחום עיצוב הבית. עיצוב בר-קיימא דוגל בשימוש בחומרים ממוחזרים ומשאבים טבעיים כדי ליצור בית ידידותי לסביבה שלא מכביד על הכיס. האלמנטים השולטים בבתים ברי-קיימא הם חלונות גדולים, המנצלים עד למקסימום את אור השמש לצורך תאורה טבעית, פאנלים סולרים ומערכות מים לוויסות, בחירת צבעים בהירים לקירות להחזר אור טבעי, צביעה בצבעים על בסיס מים, רהיטי יד שנייה, מחודשים או מעץ ממוחזר, מאווררי תקרה, טקסטיל אורגני וטבעי כמו וילונות, מצעים וכריות וכמובן – המון צמחיה. הסגנון הבר קימא ניחן בסטייל אלגנטי ומהודק, משלב פריטים שבקלות היו יכולים למצוא את עצמם נזרקים, אבל זכו לשדרוג כדי להביע אמירה. תפיסת העולם היא להתאים את המוצר לצרכינו האישיים כמה שיותר, כך שלא נרצה להחליפם לעיתים תכופות ואף ניקשר אליהם. המטרות של עיצוב בר קיימא הם להקטין את השימוש במשאבים לא מתכלים, להוריד רמות של זיהום ולקשר את האנשים לסביבה הטבעית. מה לא נכנס לבית בר-קיימא? מוצרי פלסטיק, טקסטיל מלאכותי וחומרים בלתי מתכלים!

ולסיכום … השתחררו ממגבלות, מותר לכם ואף מתבקש שתרשו לעצמכם לעוף עם הדמיון העיצובי שלכם. הבית הוא המקום היחידי בו אנו יכולים לשלוט על עיצוב הסביבה והתחושה שבו. היו גאים בעצמכם ובמה שאתם אוהבים. גם אם זה לא באופנה ואף אחד לא עשה את זה לפניכם. הרי לא ייתכן שכל הבתים יראו אותו הדבר. כולנו אינדיבידואלים ולכל אחד מאיתנו צרכים ותחושות שונות. כשאנחנו נכנסים הביתה חשוב שנרגיש במקום האינטימי והמיוחד שלנו, עם האמירה העיצובית הייחודית שלנו.

בואו נדבר על הפרויקט שלכם!